Inloopochtend peuters op 20 juni

Ouders zijn van harte welkom om samen met hun peuter een kijkje te nemen op De Salto. Van 9.00 tot 10.30 u. mag uw kind meespelen in de kleutergroep. Als u de school wilt bekijken, staan de intern begeleider en directeur klaar om u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden.

Krachtig in ontwikkeling

Basisschool De Salto is een openbare school. Iedereen is welkom. Wij bieden kinderen een omgeving waarin zij zich veilig kunnen voelen, anderen ontmoeten en plezierig kunnen leren. Het maakt niet uit in welke familie je geboren bent, waarvandaan je komt en wat je geloof is. Samen vormen wij de maatschappij van morgen. Wij zijn de wereldburgers!

Meervoudige intelligentie

Elk kind is verschillend en leert anders... De een leert door te doen, een ander moet het ‘voor zich zien’ en weer een ander moet de informatie eerst ordenen. Wij houden rekening met deze verschillende manieren van leren.

Talentontwikkeling
Op De Salto wordt lesgegeven volgens de theorie van de psycholoog Howard Gardner. Zijn theorie gaat uit van meerdere intelligenties die ontwikkelbaar zijn. “Intelligentie is het vermogen om problemen op te lossen en ook het vermogen om nieuwe problemen te bedenken”.

Schooldag
‘s Ochtends krijgen de kinderen les in de basisvakken: lezen, taal, rekenen en schrijven. ‘s Middags gaan de kinderen zelf aan de slag, met projecten over geschiedenis, aardrijkskunde of natuur. Zij gaan op onderzoek uit, ontdekken zelf de wereld. Zij zoeken antwoorden op de vragen van het thema; door te voelen, schrijven, lezen, luisteren, bouwen, schilderen, kijken of denken.

Benieuwd geworden naar onze school? U bent van harte welkom om op onze school te komen kijken, samen met uw kind.

Wilt u vooraf al meer informatie? Of wilt u een gesprek? Bel (0548 - 54 15 60) of mail via onderstaand contactformulier voor een afspraak.