Piramide

Piramide is een manier van werken voor alle kinderen van 3 tot 6 jaar. Het richt zich op de totale ontwikkeling van kinderen.

In groep 1/2 werken we met Piramide en Meervoudige intelligentie

Het Piramide-project

Samen met de kinderen werkt de leerkracht elke twee weken aan een project. Dit gebeurt in vier fasen: oriënteren, demonstreren, verbreden en verdiepen. Waarna ook nog de individuele verwerking volgt. Binnen een project zorgen allerlei activiteiten ervoor dat de kinderen op de acht ontwikkelingsgebieden gestimuleerd worden.

Spel staat centraal

Piramide kent een vrij deel en een gericht deel. Bij het vrije deel, het spel, ligt het initiatief bij het kind, dat zelf kiest waarmee het wil spelen. In het gerichte deel, de projecten, neemt de leerkracht het initiatief. Dit onderscheid tussen het vrije en het gerichte deel bestaat alleen in de ogen van de volwassenen: voor de kinderen is het allemaal ‘spelen’!

Lees voor meer informatie onze schoolgids